Ik ben geen player, Arnout! (evenement 2)

 

Ik ben geen player, Arnout!

evenement 2

 

Op dinsdagavond 17 december ging ik naar een soort voorstelling, die al langer op mijn lijstje stond, namelijk een comedyvoorstelling. Arnout Van den Bossche maakte de Stadsschouwburg in Antwerpen onveilig met zijn nieuwste show ‘Coach’, waarin hij de coachingwereld onder de loep nam. Je vraagt je af wat ik ervan vond? Lees het hieronder!

Hoe ik Arnout Van den Bossche heb ontdekt

Sinds talloze jaren volg ik (Vlaamse) comedy op de voet via televisie en sociale media, maar ik had nog nooit een zaalshow in het echt gezien. Plotseling kreeg ik op sociale media een video aanbevolen van Arnout Van den Bossche, waarmee hij de Humo’s Comedy Cup won. Via deze video heb ik korte fragmenten van zijn andere zaalshows leren kennen. Ik toonde ze aan het thuisfront (de gezinsleden) en ze vonden zijn opmerkingen en manieren van comedy geweldig. Na enkele jaren was het eindelijk zover om deze komiek in het echt te zien. Hieronder kan je enkele fragmenten vinden uit zijn vorige shows.

 

 


‘Coach’ is dé show om stil te staan bij positiviteit en absurditeit 

Van den Bossche introduceerde het algemene thema van zijn show ‘Coach’ met de woorden ‘problemen met jezelf’. In 2010 startte de ‘Humo’s Comedy Cup’-winnaar met zijn debuutzaalshow ‘De Relatiefluisteraar’, waarin hij problemen in relaties probeerde op te lossen en/of te voorkomen. Zes jaar later behandelde Arnout de problemen op het werk in ‘Burn-out voor Beginners’ waarmee hij het mailverkeer, werkopleidingen, bazen en collega’s humoristisch bekritiseerde.

Van den Bossche steekt zelfs de draak
met typische foto's van coaches op
hun website. 
In de eerste tien minuten praat Van den Bossche over zijn lockdownjaren waarin hij 1250 euro netto per maand kreeg van de overheid, omdat hij als artiest niet kon optreden/werken. Hij voelde de schaamte dat hij moest bedelen, maar al snel trok dit gevoel weg wanneer een paar maanden later dit bedrag werd verhoogd naar 2500 euro netto. De komiek kon enkel vaststellen
dat de overheid tevreden was over hem. Hij deed exact wat ze van hem vroegen: helemaal niets. Na een stukgelopen huwelijk en het switchen van baan focuste Arnout op de wondere wereld van coaches of zoals hij ze noemt: mensen zonder diploma, maar met certificaten van driedaagse opleidingen. Stap voor stap neemt de artiest je mee door het gehele denkproces van het kiezen van een goede coach volgens de mannen én vrouwen, de profielen van singles, hoe je een ideaal dateprofiel aanmaakt en hoe hij deze dates ervaarde, enzovoort. Zijn gekende ‘stick’ is het analyseren van dagdagelijkse, herkenbare situaties, het lesgevertypetje met zijn pen en flip-over en de matchende maatpak met schoenen en bril.  

 


Bij het maken van een dateprofiel focus je het best op ludieke en interessante foto’s, die je zonder veel budget kan maken. Zo poseerde Arnout voor een idyllisch strand, zat hij in zijn tuin met een haag op de achtergrond, knuffelde hij een kussen op een groot bed, … Waarom dan gratis? Wel, ga naar de dichtstbijzijnde meubelwinkels en als je onderweg een grote landschapsfoto ziet, sta ervoor en laat een foto nemen.

Ook nam hij de dateprofielen onder de loep. Een van zijn bekendste methoden is het assenkruis, waarmee hij via enkele kenmerken vier vakken bekomt. Arnout verdeelt zo de mannen op en geeft zoals gewoonlijk enkele kenmerken en beroepen mee op humoristische wijze. Op een bepaald moment denk je: hé, dit klopt eigenlijk wel (niet altijd trouwens)! Hieronder kan je zo’n assenkruis van ‘de mannen op datingapps’ zien.

Ik weet dat dit allemaal humoristisch bedoeld is, maar ik ben geen player, Arnout! Hij vermeldde leerkrachten lager onderwijs onder de players, omdat ze nog een speelse kant hebben van alle leerkrachten… Wel, ik ben nog steeds geen player, Arnout! Ik kan moeilijk alles verklappen van de voorstelling, dus als je nog snel een comedyvoorstelling van Arnout Van den Bossche wil volgen; je hebt nog tot 16 oktober 2025 tijd! 😊

Het was een geslaagde avond vol lachen en grollen. De laatste tijd probeer ik zo min mogelijk verwachtingen te hebben, dan kan het enkel meevallen. Het was zelfs uitstekend! Na de voorstelling kon je zelfs ironische merchandise kopen uit de voorstelling zoals Arnouts namasthee, mokken met 'Ik zie je gebreken, maar ik zwijger erover', 'Deze mok is van een RSK' (rijk, single en knap) en 'Morgen begin ik te werken aan mezelf'. 

Moet je nog een kerstcadeautje hebben? De link van de merchandise vind je hier terug: https://5to9-webshop.be/collections/arnout-van-den-bossche 




ticket:





Reacties

Populaire posts van deze blog

Enkele tips om B-stroomleerlingen te begeleiden, maar eigenlijk gelden ze voor iedereen (vaktijdschriftartikel)

Sorry Erik, er komt geen vervolg ...

Dit boekje houdt een historisch en hedendaags maatschappelijke spiegel voor iedereen